Vanavond op tv: Stefania strijd om finaleplaats in tweede halve finale
Bron: EBU / Haris Farsarakis

Vanavond op tv: Stefania strijd om finaleplaats in tweede halve finale

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond vindt in Ahoy de tweede halve finale plaats. De Griekse inzending Stefania uit Utrecht komt vanavond in actie, net als drie potentiele winnaars. Gjon's Tears (Zwitserland), Daði Freyr (IJsland) en VICTORIA (Bulgarije), vijfde, zesde en zevende bij de bookmakers, strijden ook om een finaleplaats.

Stefania staat er in de peilingen goed voor. De bookmakers zijn er zeker van dat Griekenland de finale haalt. Volgens de wedkantoren is de kans 91 procent dat Stefania vanavond een ticket voor de finale bemachtigt. In de Press Poll van OGAE staat Stefania zelfs bovenaan als beste land van de tweede halve finale.

De show wordt vanavond geopend door Eefje de Visser. Senhit en Flo Rida betreden namens San Marino als eerste inzending het podium. Het was lange tijd onduidelijk of Flo Rida naar Rotterdam zou komen. Vorige week was hij niet bij de repetities in Ahoy, maar dinsdag arriveerde hij tóch in Rotterdam.

Daði Freyr, de grote favoriet van vorig jaar, is als achtste aan de beurt. De IJslandse inzending treedt niet live op. Gisteren testte een lid van zijn band positief op het coronavirus. Daði kan hierdoor niet live optreden. In plaats hiervan zal hun tweede repetitie van vorige week donderdag worden uitgezonden.

De startvolgorde van de tweede halve finale:

 1. San Marino
 2. Estland
 3. Tsjechië
 4. Griekenland
 5. Oostenrijk
 6. Polen
 7. Moldavië
 8. IJsland
 9. Servië
 10. Georgië
 11. Albanië
 12. Portugal
 13. Bulgarije
 14. Finland
 15. Letland
 16. Zwitserland
 17. Denemarken

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!