Blas Cantó - Spanje
Bron: EBU / Laura Ortiz

Blas Cantó - Spanje

Biografie

Blas Cantó Moreno wordt geboren in 1991 in het kleine Spaanse dorpje Ricote. In 2009 richt Blas samen met vier anderen de boyband Auryn op, met wie hij in 2011 meedoet aan de Spaanse voorronde Destino Eurovisión voor het Eurovisie Songfestival. Ze weten hier de top-3 te halen, maar helaas is dat niet genoeg, want ze verliezen door de televoting.

Door hun deelname aan de Spaanse voorronde voor het Songfestival wordt de band in Spanje steeds populairder. Er komt een single uit, gevolgd door een debuutalbum. Eind 2015 brengt de band een vierde album uit. Een jaar later besluit de band een pauze in te lassen, waarna Blas Cantó als soloartiest verder gaat en een contract tekent bij platenlabel Warner Music Spain en brengt hij in 2017 zijn eerste solo-single In Your Bed uit.

Selectie

In oktober 2019 kondigt de Spaanse publieke omroep RTVE aan dat Blas Cantó voor Spanje naar het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam zal afreizen. Spanje wil graag een bekende artiest naar het Songfestival sturen en besluit daarom om hun nationale voorronde te schrappen. Nadat de 2020-editie vanwege het coronavirus wordt gecanceld, besluit RTVE dat Blas in 2021 alsnog Spanje mag vertegenwoordigen op het Songfestival in Rotterdam.

Nummer

Op 20 februari 2021 organiseert de Spaanse publieke omroep RTVE een nationale voorronde, waarin Blas twee nummers ten gehore brengt. De kijkers kunnen kiezen uit Memoria en Voy a quedarme. Uiteindelijk krijgt Voy a quedarme 58 procent van de stemmen, waardoor dit het nummer zal zijn waarmee Blas mee zal doen aan het Songfestival. In 2020 zou Blas namens Spanje het nummer Universo op het Songfestival-podium ten gehore brengen. In dit nummer maakte hij excuses aan de wereld.

Videoclip