7 tips voor een goede Songfestival outfit!
Bron: Aldi / Spreadshirt / EBU

7 tips voor een goede Songfestival outfit!

Geschreven door Marit Bosman

Het geweldige nieuws dat jij Songfestival tickets binnen hebt is natuurlijk prachtig, maar dan begint de spanning en de voorbereidingen. Wat trek je eigenlijk aan? Wij geven jou de allerbeste tips voor een top outfit zodat jij de show kan stelen in Ahoy. 

1. Je eigen mondkapje ontwerpen 

Via Kruidvat kan je op dit moment ook je eigen mondkapje laten bedrukken. Download online het logo van het Songfestival of een foto van jouw favoriete inzending en laat het bedrukken op een tof mondkapje. Mocht je onze eigen zending Jeangu Macrooy willen supporten, kan je ook terecht op verschillende websites voor het bestellen van een mondkapje met de Nederlandse vlag.

2. Bedruk jouw eigen t-shirt

Om origineel te zijn kan je ook jouw favoriete songtekst van het Songfestival zelf laten bedrukken op een t-shirt. Dit kan je online bestellen via meerdere websites, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken. Klik hier om te bekijken hoe je jouw eigen t-shirt bedrukt. 

De 19-jarige Lisa uit Kampen weet ook precies welke songtekst op haar t-shirt moet komen. Ze gaat voor de winnaar uit 2016 Måns Zelmerlöw met Heroes. "Al jaren is mijn favoriete songtekst We are the heroes of our time, but we're dancing with the demons in our minds" vertelt ze. "Nu dat ik eindelijk zelf naar het Songfestival kan, neem ik deze lyrics zeker mee op een t-shirt." 

3. Officiële Eurovision merchandise

Mocht de levering via de officiële website niet meer haalbaar zijn voordat jij naar het Songfestival gaat is de tourist informatie op de Coolsingel 114 in Rotterdam of op Rotterdam Centraal ook nog een optie. De winkel heeft een aantal producten van de merchandise op voorraad, waaronder een aantal t-shirts en keycoards. 

4. In regenboog stijl 

Bij de supermarkt Aldi kan je op dit moment twee t-shirts kopen en een sjaal. Er is een t-shirt met Douze Points met regenboog kleuren en een t-shirt met de tekst Love. Ook is er een sjaal te koop met regenboog kleuren met de tekst Douze Points. De actie loopt tot maandag 17 mei en op=op. 

5. Support jouw favoriete land

Het is altijd een goed idee om jouw favoriete inzending extra in het zonnetje te zetten en te supporten wanneer jij in het publiek zit. Dit kan je onder andere doen door een klein vlaggetje te bestellen van jouw favoriete land of zelf een klein vlaggetje te knutselen om ermee te zwaaien. 

6. Glitters doen het altijd goed!

Het Songfestival staat bekend om een goed feestje en bij een goed feestje horen glitters! Trek je favoriete glitterpak uit de kast, een mooie highlighter op je jeukbeenderen en pak de glittersokken ook maar uit de sokkenla! Glitters doen het altijd goed bij het Songfestival. 

7. Tassenbeleid 

Een tip voor iedereen die naar het Songfestival gaat: er geldt een tassenbeleid. Check de Close app voor alle informatie. Een handige optie is een heuptasje en die zijn ook weer helemaal in. Zo kan je alles veilig bij je houden en heb je alles snel bij de hand. Klik hier voor leuke heuptasjes

Je hoeft je natuurlijk niet volledig uit te dossen, maar je kan ook iets aantrekken waar jij je goed bij voelt. Maaike uit Berkel en Rodenrijs doet dat ook. "Ik ga waarschijnlijk gewoon iets aan doen wat lekker zit, dus een spijkerbroek met een leuk t-shirt" vertelt de 21-jarige die naar de 1e halve finale gaat. "En doe iets aan waar je je lekker en goed in voelt!" 

Laat ons vooral weten wat voor outfit jij aantrekt door middel van een foto naar ons te sturen. Doe vooral iets wat jij leuk vindt! Neem je grootste glimlach mee en geniet!