Correspondent België: ‘The Wrong Place kan de Dark Horse van dit jaar worden’
Bron: VRT / Zeb Daemen

Correspondent België: ‘The Wrong Place kan de Dark Horse van dit jaar worden’

Geschreven door Jolien Weuts Laatste update:

België-correspondent Jolien volgt Hooverphonic in aanloop naar het Songfestival.

Het is nog ongeveer twee weken voor Hooverphonic naar Rotterdam trekt voor de repetities van het Eurovisie Songfestival. De voorbereidingen zijn daarvoor volop bezig, maar toch vinden ze nog tijd om af en toe nog een interview te geven en om naar reactie en voorspellingsvideo’s te kijken.

Afgelopen week heeft Hooverphonic weer heel wat promotionele interviews gegeven en daar zijn we weer wat nieuwe dingen te weten gekomen. Zo hebben ze verteld dat ze gekozen hebben om de backing vocals ook live te doen en dus geen gebruik te maken van de aangepaste regel hierover. Ook hebben ze het gehad over het selectie proces van The Wrong Place en over de staging. Iedereen was meteen enthousiast behalve 1 persoon, maar daar hebben ze niet van wakker gelegen. Over de staging werd natuurlijk nog niet veel vertelt, maar Alex vertelde toch dat het een band gevoel zal hebben en het 100% Hooverphonic is. Wat hij daarmee juist bedoelt blijft voor mij een raadsel, maar gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten om het te zien.  Ook hun favorieten van dit jaar kwamen ter sprake, de grote favoriet blijft toch Frankrijk maar Rusland, Bulgarije en Portugal vallen ook wel in de smaak. Geike probeert niet te veel naar de andere deelnemers te luisteren om gefocust te blijven en zich niet af te laten schrikken.

In hun vrije tijd kijken ze vaak naar Netflix, maar ook naar reactie en voorspellingsvideo’s op YouTube. Vorige week plaatste ze nog dat ze erachter gekomen zijn dat ze getipt worden als mogelijke Dark Horse van dit jaar. In de video werd gezegd dat het ze zeer ondergewaardeerd worden en iedereen wel eens zouden kunnen verrassen met hun staging en zo hoog kunnen eindigen. Ik sluit me hier wel bij aan. Ze hebben veel buitenlandse fans dus ze zouden wel eens meer steun kunnen krijgen dan gedacht. Vooral Alex vindt het ook heel leuk om reactievideo’s te kijken omdat je zo een goed beeld krijgt van hoe de verschillende culturen het lied opvatten. Zo zijn de Britten meer gefocust op de tekst en zijn ze in andere landen waar Engels niet de moedertaal is dan weer meer gefocust op de melodie. De reactie op de onthoofding in de clip vindt hij toch wel altijd het leukst om te zien.

Nieuw album

Voor de fans kwam er afgelopen week goed nieuws. De band liet op hun sociale media weten dat er een nieuw album aankomt genaamd Hidden Stories en dat komt uit op 7 mei. Ze waren al aan het werk voor een  nieuw album met zangeres Luka, maar dat hebben ze omgegooid omdat Geike terug is. Leuk om te weten is dat het andere nummer waar ze nog tussen twijfelde om als inzending te nemen ook op dit album staat. Over welk nummer van het album het gaat werd niet gezegd, maar ik ben alvast benieuwd hoe het andere nummer klinkt en of het misschien wel beter zou kunnen scoren dan The Wrong Place.