Correspondent België: ‘Live optreden was beter dan de studio versie’
Bron: VRT / Zeb Daemen

Correspondent België: ‘Live optreden was beter dan de studio versie’

Geschreven door Jolien Weuts Laatste update:

België-correspondent Jolien volgt Hooverphonic in aanloop naar het Songfestival.

Er werd al een tijde naar uitgekeken, maar eind maart is het dan eindelijk gebeurt. Hooverphonic bracht hun Songfestival-nummer The Wrong Place voor de eerste keer live. Dit gebeurde in het Nederlandse radioprogramma Muziekcafé van NPO Radio 2. Dat er nog promotionele dingen zaten aan te komen, waaronder een live optreden, was al langer bekend. Dit had Head Of Delegation Birgit Simal al laten weten in een eerder interview, maar waar en wanneer dit zou gebeuren was nog niet duidelijk. Daar kwam op zaterdag 27 maart dus een antwoord op.

Finaleplaats gegroeid

Het eerste live optreden van The Wrong Place is een feit en was beter dan ik had verwacht. Ik had nu wel gedacht dat het goed zou zijn, maar ik vond het zelfs beter dan de studio versie. In de studio versie komt Geike’s stem al goed uit, maar live is het nóg veel mooier. Als we dit eerste optreden vergelijken met de eerste live optredens van Eliot en Sennek, dan was deze toch duidelijk beter. De live optredens van Eliot en Sennek waren niet slecht, maar er was duidelijk nog wel wat werk aan. Dit is niet echt het geval bij Hooverphonic.

Als Hooverphonic het zo brengt op 18 mei in de eerste halve finale, dan kunnen we wel zeggen dat hun kans op een finaleplaats gegroeid is. Ook als we even kijken naar de andere live-optredens van de kandidaten die dit jaar deelnemen zit Hooverphonic bij de betere van de klas. Veel om mee te vergelijken hebben we natuurlijk niet, aangezien er ook dit jaar geen pre-parties kunnen doorgaan, maar als je dit naast een Australië zet bijvoorbeeld, die niet echt wist te overtuigen met haar eerste optreden, maak ik niet veel zorgen. Qua staging hoop ik ook dat ze de focus op Geike leggen en niet te veel dingen er om heen toevoegen. Zij draagt het nummer en dat is iets wat ze zeker moeten meenemen.

Solo muziek van Geike

In een recent interview met Het Nieuwsblad heeft Geike laten weten dat ze, hoewel ze terug deel uitmaakt van Hooverphonic, ook nog solo muziek gaat maken. Door haar deelname aan Liefde Voor Muziek is er weer veel aandacht gekomen voor haar als solo zangeres en daar op inspelen zou natuurlijk het beste zijn. Zelf zegt ze dat ze misschien beter eerst haar eigen nieuwe album had afgewerkt voor ze zich terug bij Hooverphonic voegde, maar ze wilt niet zo berekend met dingen omgaan en op het moment dat de kans zich aanbood om terug te keren voelde het goed dus heeft ze er ook geen spijt van.

Verder zegt Geike in hetzelfde interview ook nog dat Hooverphonic haar niet nodig heeft om te bestaan en omgekeerd, en dat het daardoor ook perfect mogelijk is om haar met eigen projecten bezig te houden. Op de lange termijn zal ze dus zeker nog solo muziek maken, maar voor nu gaat alle focus toch naar Hooverphonic en hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.