Correspondent België: ‘Vocaal wordt Jérémie elke keer beter’
Bron: RTBF

Correspondent België: ‘Vocaal wordt Jérémie elke keer beter’

Geschreven door Jolien Weuts

België-correspondent Jolien volgt Jérémie Makiese in aanloop naar het Songfestival.

Afgelopen weken is er weer heel wat gebeurt met Jérémie. Hij heeft Miss You voor het eerst live gebracht, we kregen een lijst met datums waarop hij nog allemaal zal opreden en we hebben al een klein idee van hoe zijn act er zal gaan uit zien.

Niet Eurovision In Concert, maar de London Eurovision Party was het decor voor Jérémie’s eerste live optreden van Miss You. In de avond van 30 maart kwam hij met een heuse affiche voor Jérémie Makiese On Tour waar alle optredens die hij nog zal doen op staan. Zo kwamen we er dus achter dat hij niet als eerste naar Amsterdam maar naar London trok. Verder staat ook de pre party in Madrid op 15 en 16 april nog op de planningen en heeft hij gisteren een wel speciaal optreden gedaan bij de finale van The Voice Belgique.

Uit interviews die hij deed bij Eurovision In Concert kwamen we te weten dat de staging die hij gebruikte voor het optreden bij The Voice een aantal elementen bevatte die we ook zullen terug zien in Turijn. Ook nog een leuk feitje om mee te delen is dat Miss You vorige week de 1 miljoen streams op Spotify heeft bereikt.

London Eurovision Party

Op zondag 3 april was er het grote moment voor Jérémie, hij reisde af naar Londen om samen met 19 andere artiesten van dit jaar in het Hard Rock Hotel zijn nummer voor eerst live te brengen. Het was de eerste keer dat hij voor een publiek heeft opgetreden en was daardoor wel wat zenuwachtig. Voor een eerste optreden vond ik het zeer goed. Vocaal was het zeker sterk genoeg al mist er wel nog wat kracht bij de hoge noten, maar ik ben er van overtuigd dat dit nog wel goed komt.

De attitude waarmee hij zingt past ook goed bij het nummer. Ik ben wel benieuwd of hij vocaal even sterk zal blijven als hij tijdens de repetities het nummer een aantal keer na elkaar moet brengen. Het is vocaal namelijk best wel een moeilijk nummer. Ook bij Eurovision In Concert heeft hij het goed gedaan, daar zagen we ook dat er bij het begin van het tweede refrein dansers bij kwamen.

The Voice Belgique

Net zoals Blanche en Eliot heeft ook Jérémie opgetreden bij de finale van The Voice Belgique en heeft hij al een kleine teaser gegeven van de staging voor Turijn. In interviews gaf hij wel al aan dat de staging wel hetzelfde gevoel zal hebben als de video omdat hij overal hetzelfde verhaal wil vertellen en dat zagen we al terug in London en Amsterdam. Het optreden begon met een cirkel van spots die zich allemaal op Jérémie richten en dan weer allemaal naar een andere kant schijnen.

Ook kwamen de dansers die we al zagen in Amsterdam weer terug, ik hoop ook dat ze meegaan naar Turijn. Vocaal was het zijn beste van de 3 optredens tot nu toe en ik heb het gevoel dat hij ook elke keer beter wordt. Voor een tv-uitzending was deze staging wel goed dus ik hoop dat ze deze lijn ook door trekken. Ik ben wel benieuwd hoe hij het gaat doen in Madrid want als de dansers ook daar terug komen ben ik er vrij zeker van dat ze ook in Turijn erbij zullen zijn.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!