Melodifestivalen 2021: Favoriet van bookmakers naar de finale samen met Charlotte Perrelli
Bron: SVT

Melodifestivalen 2021: Favoriet van bookmakers naar de finale samen met Charlotte Perrelli

Geschreven door Nicole Joseph Laatste update:

Zweden-correspondent Nicole blikt elke week terug op Melodifestivalen, de nationale selectie van Zweden voor het Eurovisie Songfestival. Wie reist er voor Zweden af naar Rotterdam?

Oud-winnares Charlotte Perrelli keert terug en pakt finaleplaats

Na 22 jaar heeft Charlotte Perrelli besloten terug te keren naar Melodifestivalen en daarmee pakte ze direkt een plaats in de finale! Met haar swingende, moderne Schlager nummer "Still Young" hoopt ze Zweden wederom te mogen vertegenwoordigen. Het catchy en upbeat nummer is aangekleed in een stijlvolle modeshow-achtige vibe. In 1999 won ze het Eurovisie Songfestival met haar nummer "Take Me To Your Heaven". Het Zweedse volk is haar duidelijk nog lang niet vergeten en stemde haar direkt door naar de finale!

Tusse pakt finaleplaats en staat weer bovenaan bij bookmakers

Voordat Dotter haar nummer had gepresenteerd stond de jonge artiest Tusse al langere tijd op nummer een bij de bookmakers. Na zijn optreden van gisteren blijkt hij groot favoriet bij zowel het volk als de bookmakers te zijn, want hij staat inmiddels weer op nummer een! Met 18 jaar is Tousin "Tusse" Chiza dit jaar de jongste deelnemer. Nadat hij Idol 2019 (Zweedse versie van Idols) heeft gewonnen veroverde hij vele harten in Zweden en dat blijkt uit de stemmen die hij afgelopen zaterdag kreeg. Zal zijn grote droom om Zweden te vertegenwoordigen op het grote podium dan toch echt uitkomen? De toekomst zal het leren. 

Alvaro Estrella met swingende zomerhit naar de halve finale

Vorig jaar hebben we al van een zinderende Spaanse zomerhit met Alvaro Estrella en Mendez mogen genieten, maar dit jaar heeft hij besloten er als solo artiest voor te gaan. Met zijn nummer "Baila Baila" zet hij wederom een swingende, zomerse show neer. Vergelijkbaar met het nummer dat hij vorig jaar presenteerde, "Vamos Amigos", is zijn nummer dit jaar weer voorzien van zowel Spaans -als Engelstalige lyrics en daarmee kreeg hij een tweede kans in de halve finale. 

Klara Hammarström naar halve finale met Ariana Grande vibes

Het is bijna onmogelijk om niet aan Ariana Grande te denken bij het nummer "Beat Of Broken Hearts" van Klara Hammarström. Met haar "spacey" outfit en moderne popsound zet ze een opvallende show neer! Klara deed vorig jaar voor de eerste keer mee aan Melodifestivalen met haar nummer "Nobody", waarmee ze ook naar de halve finale mocht. Zal het haar dit jaar wel lukken om verder te komen? 

De bookmakers van deze week

Na de derde uitzending van Melodifestivalen veroverde Tusse zijn eerste plaats bij de bookmakers weer terug, die hij na het optreden van Dotter even verloren was. Het ziet er naar uit dat het een nauwe strijd gaat worden tussen deze twee! Charlotte Perrelli heeft wat dat betreft meer te bewijzen, aangezien zij op een bescheiden zesde plaats geschat wordt.