Samanta Tīna - Letland
Bron: EBU / Arturs Martinovs

Samanta Tīna - Letland

Biografie

Samanta Poļakova, beter bekend onder haar artiestennaam Samanta Tīna, is geboren op 31 maart 1989 in de Letse stad Tukums. In 2010 wint ze de Letse talentenjacht O!Kartes akadēmija en mag daardoor drie maanden studeren aan de Tech Music School in Londen (Verenigd Koninkrijk). In 2011 wint Tīna de Moldavische zangwedstrijd Golden Voices. 

De zangeres doet in de voorgaande jaren vaak een poging om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. In 2012, 2013, 2014 en 2016 doet ze een poging om voor Letland naar het Songfestival te gaan en in 2013 en 2017 voor Litouwen. Haar beste poging is in 2012 met het nummer I Need a Hero. Ze wordt dat jaar tweede, achter Anmary.

Selectie

In 2020 doet Samanta Tīna eindelijk een succesvolle poging om naar het Eurovisie Songfestival te mogen. Ze wint de Letse nationale selectie Supernova met het nummer Still Breathing. Helaas voor de zangeres wordt het Eurovisie Songfestival vanwege het coronavirus afgelast. Toch besluit de Letse publieke televisieomroep LTV dat de zangeres Letland weer mag vertegenwoordigen tijdens het Songfestival in 2021.

Nummer

Samanta Tīna zal in 2021 afreizen naar Rotterdam met het nummer The Moon is Rising. "Het lied gaat over machtige en bewonderenswaardige vrouwen, over ons allemaal. Ik nodig vrouwen uit om niet bang te zijn voor zichzelf en om anders te zijn. Mijn lied moedigt vrouwen aan om met hun eigen handen een kroon te maken en deze op je hoofd te zetten om de heerser van het leven te zijn", zegt Samanta.

Videoclip