‘Regio Songfestival verdient volgend jaar plek op NPO 1’
Bron: Regio Songfestival / Rego Meijer

‘Regio Songfestival verdient volgend jaar plek op NPO 1’

Geschreven door Daniël Schalk

Het Regio Songfestival moet volgend jaar worden uitgezonden op NPO 1. Daar pleit kijkcijferexpert Tina Nijkamp voor in een bericht op Instagram. Zaterdagavond vond in de Utrechtse Stadsschouwburg de eerste editie van het regionale Songfestival plaats, de Limburgse inzending Emmy Ackermans won.

“Wat ontzettend leuk, dat Regio Songfestival!”, begint Tina. Ze vervolgt: “Waarom is dit niet door NPO 1 uitgezonden? Het is toch typisch de functie van de NPO: regio’s in Nederland bij elkaar brengen en de kloof tussen de Randstad en de provincies verkleinen. Dit verdient volgend jaar een plek op NPO 1.”

Tina vindt het ‘een grote misser’ dat het Regio Songfestival niet dit jaar al op NPO 1 te zien was. “Het promoot de streektaal. Ik dacht dat diversiteit zo’n groot thema was voor ze. Echt bizar dit”, gaat ze verder. “Het had zeker wel een miljoen of meer kijkers gehaald”, besluit de voormalig programmadirecteur van SBS6.

Als één van haar volgers vervolgens reageert dat het doel van de regionale omroepen misschien ook is om door middel van het Regio Songfestival de kijker met hun zenders kennis te laten maken, doet Tina een voorstel. “De regionale omroepen de voorrondes, NPO 1 de finale. Dan heb je de cirkel rond”, besluit ze.

Het Regio Songfestival is een initiatief van de dertien regionale omroepen van Nederland. Alle regionale omroepen hadden een artiest naar Utrecht afgevaardigd. RTV Utrecht organiseerde het eerste Regio Songfestival. Door de winst van Limburg zal de omroep L1 het muziekfestival volgend jaar organiseren.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!