NPO komt met Beste Zangers als alternatief op Songfestival
Bron: AVROTROS / Ruud Baan

NPO komt met Beste Zangers als alternatief op Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

AVROTROS komt op de dag dat de finale van het Eurovisie Songfestival had zullen plaatsvinden met een Songfestival-special van Beste Zangers. Het muziekprogramma wordt ingeleid door een extra M, de talkshow van Margriet van der Linden. Dat blijkt uit het uitzendschema van tv-zender NPO 1 voor mei.

Ondanks het cancelen besteedt de NPO alsnog een week lang aandacht aan het Songfestival. Op zaterdag 9 mei herhaalt NPO 1 overdag het Songfestival van 1975. Dinsdag 12 mei, de dag waarop de eerste halve finale had zullen plaatsvinden, wordt de Songfestival-documentaire van Cornald Maas uitgezonden.

Op zaterdag 16 mei, de dag waarop de finale had zullen plaatsvinden, presenteert Margriet van der Linden vanaf 19:00 uur een extra zaterdageditie van haar talkshow, die M Songfestival heet. Om 20:30 uur volgt vervolgens de Songfestival-special van Beste Zangers, het programma van Songfestival-host Jan Smit.

AVROTROS liet gisteren nog weten met de NPO in gesprek te zijn over de invulling van de vrijgekomen zendtijd door het cancelen van het Songfestival. De Britse tv-zender BBC kondigde gisteren aan dat zij op 16 mei met een alternatieve Songfestival-show komen, waarin klassiekers worden getoond.