Astrid Sy nieuwe presentator Andere Tijden

Astrid Sy nieuwe presentator Andere Tijden

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Astrid Sy is de nieuwe presentator van Andere Tijden. Zij volgt Hans Goedkoop op die na bijna 20 jaar stopt bij het geschiedenisprogramma van de NTR en VPRO.   Astrid is vanaf eind januari te zien.

Astrid Sy: 'Als kind had ik al een fascinatie voor het verleden en niet voor niets ben ik daarom geschiedenis gaan studeren. Ik ben ervan overtuigd dat historisch begrip ons helpt de ingewikkelde wereld van nu beter te begrijpen. Het tv-programma Andere Tijden is daarom essentieel. Alhoewel ik moet toegeven dat het ook gewoon een stiekeme fantasie van mij was om het te mogen presenteren.'

Hans Goedkoop presenteerde de eerste aflevering van Andere Tijden op 12 maart 2000. Na ruim 700 afleveringen vindt hij het tijd om het stokje over te dragen. Maar dat wil niet zeggen dat hij afscheid neemt van zijn televisiewerk. Hans blijft verbonden aan de geschiedenisafdeling van de NTR. Hij gaat zich intensiever bezighouden met de geschiedenisseries op NPO 2 en begint in 2020 aan de voorbereidingen voor een grote serie over de dekolonisatie van Nederlands-Indië, Indonesia roept!

Foto: Lilian van Rooij