Andere Tijden loopt gevaar door bezuinigingen NPO

Andere Tijden loopt gevaar door bezuinigingen NPO

Geschreven door Pieter Jongsma

Het aantal afleveringen van het geschiedenisprogramma Andere Tijden wordt gehalveerd door de publieke omroep. Dat heeft presentator Hans Goedkoop van het NTR-programma laten weten via de website van het tv-programma. Eerder werd al duidelijk dat Brandpunt verdwijnt van de buis.

"Niet meer elke week op televisie het hele seizoen door, maar de helft. En dan weet je het wel. Het begin van het einde. Dan verdwijnt het geheugen van Nederland op televisie.” De presentator doet in het filmpje een oproep aan de kijkers: “Als jij ook wilt dat Andere Tijden moet blijven wat het is, deel dan deze boodschap”.

Een woordvoerder van de NPO wil niets kwijt over de bezuinigingsplannen voor Andere Tijden. "NPO is met de omroepen in gesprek over het vernieuwen van de programmering en daarbij moeten we rekening houden met een forse bezuiniging. Geschiedenis blijft een belangrijk onderdeel van NPO 2. We praten nu met de NTR over het versterken van ons educatieve platform Focus, waarin geschiedenis en wetenschap een prominente plek krijgen.”

Foto: NTR / Marieke van der Velden