Vijf steden leveren bidbook in voor Songfestival

Vijf steden leveren bidbook in voor Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De vijf kandidaat-steden voor het organiseren van het Eurovisie Songfestival 2020 leveren vandaag hun bidbook in bij de NPO. Rotterdam, Den Bosch, Arnhem en Maastricht komen met een delegatie van burgemeesters en wethouders naar Hilversum om hun plannen te overhandigen.

Utrecht gaat niet met een delegatie naar Hilversum, maar laat hun document bij de NPO bezorgen door een fietskoerier. Vanmorgen overhandigde Jaarbeurs-directeur Jacqueline Bakker en wethouder Klaas Verschuure hun bidbook aan de koerier, die naar Hilversum zal fietsen.

De inhoud van de bidbooks is niet bekend, maar kandidaat-stad Maastricht onthulde dinsdag dat zij het Songfestival met de slogan Come Closer naar hun stad hopen te halen. Met het thema willen zij intimiteit toevoegen aan het Songfestival en uitdragen dat je naast het grote ook het kleine moet waarderen.

Maastricht lijkt samen met Rotterdam op dit moment de favoriet. De Rotterdamse concerthal Ahoy heeft veel ervaring met grote evenementen. De gemeente Rotterdam heeft naar verluidt 15 miljoen euro beschikbaar voor het muziekevenement en de provincie Zuid-Holland wil 1 miljoen euro inbrengen.

Foto: Eurovision