Turijn gaststad van Songfestival op 10, 12 en 14 mei 2022
Bron: EBU

Turijn gaststad van Songfestival op 10, 12 en 14 mei 2022

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het Eurovisie Songfestival zal in 2022 plaatsvinden in de Italiaanse stad Turijn. De twee halve finales worden gehouden op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei en de grote finale is op zaterdag 14 mei 2022. De locatie is PalaOlimpico, de zaal waarin in 2006 de Olympische Winterspelen werden gehouden.

Er waren nog vijf steden in de race voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival, maar de Italiaanse omroep RAI heeft voor Turijn gekozen. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) vrijdagmiddag bekendgemaakt. De strijd ging op het laatst tussen Milaan, Turijn, Bologna, Pesaro en Rimini.

Zeventien steden hadden zich aangemeld om volgend jaar het Songfestival te organiseren, waaronder ook Bologna, Florence en Sanremo. Het grote aantal geïnteresseerde steden werd daarna teruggebracht naar vijf. Hoofdstad Rome viel daarbij af. Waarom Rome niet bij de laatste vijf zat, is niet bekend.

In 2019 meldden vijf steden zich officieel aan als gaststad voor het Songfestival in Nederland. Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht leverde bij de NPO een bidbook in. Het vijftal werd daarna teruggebracht naar Rotterdam en Maastricht, waarna de NPO voor Rotterdam koos als gaststad.

Scoor toffe Songfestival-kleding én accessoires in onze gloednieuwe webshop!