Vijf steden officieel in de race voor organisatie Songfestival

Vijf steden officieel in de race voor organisatie Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht hebben hun bidbooks aangeboden aan het organisatiecomité van het Eurovisie Songfestival, dat door de winst van Duncan Laurence in 2020 naar Nederland komt. De vijf steden zijn officieel in de race zijn om gaststad te worden.

Steden en regio’s hadden vandaag tot 12:00 uur om een bidbook in te leveren bij de Publieke Omroep. “Het is fantastisch om te zien met welk enthousiasme en aandacht deze vijf steden gewerkt hebben aan hun bidbooks”, zegt Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO.

Rijxman nam de bidbooks vanmorgen in Hilversum in ontvangst. “Welke stad het straks ook wordt: ik bedank alle steden voor het werk dat ze hebben verzet en ik verheug me met al die mooie voorstellen die hier liggen nu al op dit prachtige evenement”, zegt de voorzitter van de NPO in een persbericht.

De komende tijd worden de ingeleverde bidbooks door de organisatie beoordeeld en worden er werkbezoeken gepland om onder andere de verschillende evenementenlocaties in de vijf steden te bekijken. De NPO, AVROTROS en NOS hopen de uiteindelijke gaststad in augustus bekend te maken.

Foto: NPO / Sander Koning