Halve finale Songfestival met The Common Linnets trekt ruim 3,2 miljoen kijkers

Halve finale Songfestival met The Common Linnets trekt ruim 3,2 miljoen kijkers

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Ruim 3,2 miljoen kijkers hebben gisteren de halve finale van het Eurovisie Songfestival gekeken. Deze eerste halve finale waarin The Common Linnets Nederland vertegenwoordigden trok een marktaandeel van 46,3 %. Op het moment van het optreden van The Common Linnets stemden ruim 4,1 miljoen kijkers af op Nederland 1.

Tijdens de zinderende eindfase van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival zagen bijna 4,2 miljoen kijkers dat ‘The Netherlands’ uit de negende envelop kwam en The Common Linnets door zijn naar de finale met het nummer ‘Calm After The Storm’.

The Common Linnets treden zaterdag 10 mei aan in de finale van het Eurovisie Songfestival, tijdens de 59ste editie van het liedjesfestijn, live vanuit de B&W Hallerne. Cornald Maas en Jan Smit verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

In deze finale strijden 26 landen. Vanuit de twee halve finales gaan elk tien landen door naar de finale. Daarnaast zijn er zes landen met een vaste startplaats: Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en uiteraard Denemarken, het land dat vorig jaar het Eurovisie Songfestival won met 'Only Teardrops' van Emmelie de Forest. Tim Douwsma geeft zaterdag namens Nederland de punten door.