Waylon strijdt vanavond om plek in finale Songfestival

Waylon strijdt vanavond om plek in finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Waylon zal Nederland vanavond vertegenwoordigen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2018, dat dit jaar plaatsvindt in de Portugese hoofdstad Lissabon. Waylon strijdt vanavond met zijn nummer Outlaw In ‘Em om een plek in de finale van aanstaande zaterdag.

De zanger wil winnen. “Tuurlijk wil je eerste. Dat gaat iedereen ook zeggen, dus dat is logisch”, zei hij eerder tegen Songfestival Update. Toch heeft hij een ander doel. “Voor mij is het allerbelangrijkste om iets te komen brengen waar mensen nog geen kennis mee hebben gemaakt”, aldus Waylon.

In 2014 eindigde Waylon samen met Ilse DeLange als The Common Linnets op de tweede plaats. Waylon is niet de enige artiest die dit jaar voor de tweede keer op het Songfestival-podium staat, want ook oud-winnaar Alexander Rybak komt vanavond namens Noorwegen in actie tijdens de tweede halve finale.

Negen jaar na zijn overwinning met Fairytale zal Alexander Rybak Noorwegen opnieuw vertegenwoordigen op het Songfestival, dit jaar met het nummer That’s How You Write a Song. Rybak lijkt dit jaar opnieuw een grote kanshebber, maar zal het in de finale moeten opnemen tegen topfavoriet Israël.

De oud-winnaar van het Songfestival is vanavond als eerste aan de beurt. Waylon is als achtste aan de beurt. Voor Nederland staat de Moldavische inzending DoReDos op het podium en na Waylon is de Australische inzending Jessica Mauboy aan de beurt. De Oekraïense inzending MELOVIN sluit de halve finale af.

AVROTROS komt voorafgaand aan de tweede halve finale met ‘Op weg naar het Songfestival 2018’. In het tv-programma blikken verschillende bekende Nederlanders, waaronder Carlo Boszhard, Maan, Giel Beelen, Jamai, Albert Verlinde en Sander Lantinga, vooruit op de tweede halve finale met Waylon.

De startvolgorde van vanavond:

 1. Noorwegen
 2. Roemenië
 3. Servië
 4. San-Marino
 5. Denemarken
 6. Rusland
 7. Moldavië
 8. NEDERLAND
 9. Australië
 10. Georgië
 11. Polen
 12. Malta
 13. Hongarije
 14. Letland
 15. Zweden
 16. Montenegro
 17. Slovenië
 18. Oekraïne

De tweede halve finale is vanavond om 21:00 uur te zien op NPO 1.

Foto: Eurovision