AVROTROS trapt Songfestival-week af met Songfestivaltest

AVROTROS trapt Songfestival-week af met Songfestivaltest

Geschreven door Daniël Schalk

Over precies één week vindt de finale van het Eurovisie Songfestival plaats en AVROTROS komt daarom vanavond met De Grote Songfestivaltest. Onder leiding van Jan Smit en Romy Monteiro testen vijf bekende Nederlanders in de studio hun kennis over het Eurovisie Songfestival.

Patty Brard, Sander Lantinga, Carlo Boszhard, Janice en Dave von Raven gaan vanavond de strijd met elkaar aan. Ook de kijkers thuis kunnen via de NPO 3-app meespelen met de Songfestivaltest, waarin de mooiste en meest bijzondere momenten uit 62 jaar Songfestival voorbijkomen.

Na De Grote Songfestivaltest zendt AVROTROS op NPO 3 de documentaire ‘Het verhaal van...: Waylon’ uit. De documentaire schets een beeld van Waylon en wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met betrokkenen, zoals onder anderen Humberto Tan, Marlijn Weerdenburg en Henkjan Smits.

Nederland wordt dit jaar voor de tweede keer vertegenwoordigt door Waylon. Aanstaande donderdag strijdt Waylon in de tweede halve finale om een plek in de finale van volgende week zaterdag. Waylon neemt het in de tweede halve finale onder andere op tegen oud-winnaar Alexander Rybak.

De Grote Songfestivaltest is vanavond om 20:25 uur te zien op NPO 3.

Het verhaal van...: Waylon is vanavond om 21:50 uur te zien op NPO 3.

Foto: AVROTROS / Elvin Boer