AD: ‘Sharon den Adel serieuze optie voor Songfestival’

AD: ‘Sharon den Adel serieuze optie voor Songfestival’

Geschreven door Daniël Schalk

Zangeres Sharon den Adel van de Nederlandse symfonische-metalband Within Temptation komt aanstaande vrijdag met een officieel bericht. Het Algemeen Dagblad meldt op basis van bronnen uit de muziekwereld dat Sharon den Adel een serieuze optie is als inzending voor het Songfestival.

Op de website van Within Temptation staat al vijf dagen op zwart. ‘Officieel bericht van Sharon den Adel volgt op vrijdag’, valt als enigste te lezen op de website. Fans vrezen voor het einde van de groep, maar volgens het AD kan het nieuws ook te maken hebben met het Eurovisie Songfestival.

AVROTROS probeerde Within Temptation enkele jaren terug al te strikken voor het Songfestival, maar dat liep op niets uit. Dat Den Adel nu van mening is veranderd, is niet ondenkbaar. “Een eigentijdse dancetrack met Sharons mysterieuze stem. Dat zou het goed kunnen doen”, zegt een bron in het AD.

Omroep AVTROTROS meldde vorige week dat zij de inzending voor Lissabon zeer binnenkort bekend zullen maken. Het AD schreef eerder al dat grote namen als Caro Emerald, Miss Montreal, Dotan, Jacqueline Govaert, VanVelzen, Martin Garrix en Kensington niet in de race zijn om Nederland te vertegenwoordigen.

Foto: Wikimedia Commons