Column: De speculaties rondom het Songfestival

Column: De speculaties rondom het Songfestival

Geschreven door Vincent Popken

Het weekend is bijna om en de nieuwe week staat op het punt van beginnen, maar niet voordat wij hebben teruggeblikt op de afgelopen week. Iedere zondag blikt een columnist van Showbizznetwork.nl terug op de voorbije week. Wat is hen deze week opgevallen?

Deze week werd na veel speculeren bekend dat Waylon Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Geen verkeerde keus als je weet dat Waylon in 2014 samen met Ilse DeLange als The Common Linnets tweede werd op het songfestival in Kopenhagen. 2014 was ook het jaar dat ‘de vrouw met de baard’, Conchita Wurst, er met de winst vandoor ging.

Begin deze week waren er veel geruchten over wie er in 2018 voor Nederland naar Portugal moest gaan. Zo noemde het Algemeen Dagblad Sharon den Adel een serieuze optie voor het songfestival nadat haar band Within Temptation op hun website vermelden dat Sharon den Adel vrijdag met een officieel bericht zou komen. Overigens had ik nog nooit van de band gehoord, maar dat zal wel aan mijn muzieksmaak liggen.

Niet alleen de naam van Sharon den Adel werd geopperd voor het Songfestival, ook grote namen zoals Dotan, Martin Garrix, Chef’ Special en Kensington werden regelmatig genoemd. Zelf had ik Maan wel willen zien gaan voor Nederland. Niet alleen omdat ze een mooie verschijning is, maar omdat ik zelf denk dat zij met een goed dancenummer wel ver zou kunnen komen. Maar een goede deejay als Martin Garrix of band als Kensington zou ik ook geen probleem vinden.

Echter ben ik niet ontevreden over de tweede deelnamen van Waylon. Ik denk dat hij er enorm op is gebrand om revanche te nemen. Al is het op Conchita Wurst of Ilse DeLange, denk ik dat hij volgend jaar ver zou kunnen komen, mits het nummer goed is natuurlijk. We zullen zien.