Psychiater Glenn Helberg derde Zomergast

Psychiater Glenn Helberg derde Zomergast

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Psychiater Glenn Helberg is de derde gast in Zomergasten. Dat maakte presentator Janine Abbring vandaag bekend. Eerder werd al bekend dat de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en columnist Rosanne Hertzberger te zien zijn in het nieuwe seizoen.

Glenn Helberg (Willemstad, Curaçao, 1955) is lid van de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens en was tijdens de laatste verkiezingen lijstduwer van Artikel 1, de politieke partij van Sylvana Simons.

'Ik wil in mijn Zomergasten-avond graag met Nederland delen hoe relatief het is wanneer men zegt: "ik ben...." We bestaan op zoveel verschillende manieren. Ik wil de fundamenteel relationele kant van de mens tonen. Hoe wij onszelf zien wordt beïnvloed door de manier waarop anderen naar ons kijken.' Zo laat Helberg weten over Zomergasten.

Na zijn middelbare school verhuisde Helberg van Curaçao naar Nederland om in Utrecht geneeskunde te studeren. Daarna werkte hij kort als huisarts in Curaçao, maar al snel trok zijn interesse in de menselijke geest hem naar de psychiatrie.

Glenn Helberg is op zondag 6 augustus om 20.15 uur te zien in Zomergasten op NPO2

Bekijk Zomergasten op TVblik.nl/zomergasten

Foto: Merlijn Doomernik