Primatoloog Frans de Waal in Zomergasten

Primatoloog Frans de Waal in Zomergasten

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Primatoloog Frans de Waal is op zondag 20 augustus te gast in VPRO Zomergasten. Dat maakte presentator Janine Abbring vandaag bekend op de Facebookpagina van het programma, waar zij deze dagen elke dag een gast onthult.

Frans de Waal werd wereldwijd bekend door zijn gedetailleerde observaties van een machtsstrijd in de chimpanseekolonie van Burgers' Zoo in Arnhem. Zijn boek Chimpanseepolitiek. Macht en seks bij mensapen (1982) over de machiavellistische tactieken van deze apensoort werd in zijn nieuwe thuisland Amerika door de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden aangeraden als een goed lesje regeren voor aankomende congresleden.

"Ook al ben ik weinig bekend met de Nederlandse televisie omdat ik al zo lang in Amerika zit, over Zomergasten heb natuurlijk vaak gehoord en en ik doe er graag aan mee. Mijn doel is om te bespreken hoe we tegen dieren aankijken en fragmenten op te graven die daar een blik op werpen, niet puur gericht op diergedrag maar ook over hoe mensen dierlijke neigingen vertonen", laat de Waal weten over zijn optreden in Zomergasten.

Presentatrice Janine Abbring, die het stokje overneemt van Thomas Erdbrink, maakt op Facebook elke dag een nieuwe gast bekend. Eerder deze week onthulde ze al dat ook de Amsterdamse burgermeester Eberhard van der Laan, schrijver Rosanne Hertzberger, acteur Wim Opbrock en psychiater Glenn Helberg dit jaar te gast zijn.

De uitzending met Frans de Waal is 20 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2.

Bekijk Zomergasten op TVblik.nl/zomergasten

Foto: VPRO / Merlijn Doomernik