Vlaamse acteur Wim Opbrouck in Zomergasten

Vlaamse acteur Wim Opbrouck in Zomergasten

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Vlaamse acteur en zanger Wim Opbrouck is op zondag 13 augustus te gast in VPRO Zomergasten. Dat heeft presentatrice Janine Abbring vandaag bekend op Facebook. Bij het Nederlandse publiek is de Vlaamse acteur vooral bekend van zijn rol in de komische dramafilm Ventoux uit 2015.

Dit najaar is hij te zien in de Nederlandse speelfilms Cobain van Nanouk Leopold en Oude Liefde van Nicole van Kilsdonk. Daarnaast presenteert Opbrouck vanaf september Opbrouck Bake Off Vlaanderen, de Belgische variant van het succesvolle Omroep MAX-programma Heel Holland Bakt.

“Zomergasten heeft me al zo vaak geïnspireerd. In de verhalen en in de beelden. Het komen en gaan van de seizoenen is van een geruststellende zekerheid. Ik wil de fragmenten laten zien die ik koester en een kompas zijn in mijn artistieke en private leven”, zegt de Vlaamse acteur over zijn optreden in VPRO Zomergasten.

Presentatrice Janine Abbring, die het stokje overneemt van Thomas Erdbrink, maakt op Facebook elke dag een nieuwe gast bekend. Eerder deze week onthulde ze al dat ook de Amsterdamse burgermeester Eberhard van der Laan, schrijver Rosanne Hertzberger en psychiater Glenn Helberg dit jaar te gast zijn.

De uitzending met Wim Opbrouck is zondag 13 augustus om 20:15 uur te zien op NPO 2.

Bekijk Zomergasten op TVblik.nl/zomergasten

Foto: VPRO / Merlijn Doomernik