Zangeres en presentatrice Sandra Reemer overleden

Zangeres en presentatrice Sandra Reemer overleden

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Zangeres en tv-presentatrice Sandra Reemer (66) is overleden. De manager van Reemer heeft haar overlijden zojuist bekendgemaakt, zo meldt het ANP. Reemer leed aan borstkanker. De zangeres, geboren in Indonesië op 17 oktober 1950, nam driemaal deel aan het Eurovisie Songfestival.

In 1970 deed Reemer mee aan het Nationale Songfestival, maar toen wist zij het niet tot de Europese finale te schoppen. Vervolgens mocht ze Nederland drie keer vertegenwoordigen in 1972 met Als het om de liefde gaat, in 1976 met The party's over en in 1979 met het nummer Colorado.

Nadat het wat minder ging met de zangcarrière van Reemer besloot zij zich te richten op haar televisiewerk en presenteerde ze programma’s als Sterrenslag, Showmasters en De show van de maand. Ook was Reemer de assistente van tv-presentator Jos Brink in het populaire televisieprogramma Wedden Dat?

Drie maanden geleden, in maart, kwam het nieuws naar buiten dat er borstkanker bij de zangeres en presentatrice was geconstateerd. Ze liep toen al maanden rond met een knobbeltje in haar borst, ook in haar geboorteland Indonesië tijdens de opnames van het NPO 1-programma Gouden Jaren.

Toen ze terugkwam van de opnames van Gouden Jaren, dat afgelopen januari en februari werd uitgezonden door Omroep MAX, belde de huisarts haar op om actie te ondernemen. “Dat heb ik gedaan en toen kreeg ik de diagnose: borstkanker”, vertelde Reemer afgelopen maart aan De Telegraaf.

Bekijk en luister hieronder Colorado van Reemer in TOPPOP:

Foto: Wikimedia Commons (Reemer tijdens het Eurovisie Songfestival 1976)