Jochem de Jong benoemd tot mediadirecteur KRO-NCRV

Jochem de Jong benoemd tot mediadirecteur KRO-NCRV

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jochem de Jong is door de Raad van Toezicht van KRO-NCRV benoemd tot mediadirecteur, met ingang van 1 juli 2017.

De Jong (42) was eerder algemeen directeur van Discovery Networks Benelux (2007-2014) en lid van het managementteam van MTV Networks Benelux (2003-2007).

Op dit moment is hij werkzaam als directeur/eigenaar van We Are Free Agents, een bureau dat (media-) bedrijven strategisch adviseert. Jochem de Jong volgt Taco Rijssemus op, die begin dit jaar de overstap maakte naar IDTV.

“Jochem heeft vanuit zijn achtergrond ruime kennis van het maken en distribueren van content. Het multimediaal denken en werken zit in zijn bloed, en hij heeft ervaring met het bouwen van sterke mediamerken. In de gesprekken die we met elkaar hebben gehad, merkten we al snel dat hij een goed gevoel heeft voor de traditie en het maatschappelijke DNA van KRO-NCRV. We zijn blij met de kennis en ervaring die hij mee brengt en zien uit naar zijn komst", zegt Yvonne de Haan, directievoorzitter KRO-NCRV, over de komst van De Jong.

De Jong kijkt erg uit om te beginnen als mediadirecteur van KRO-NCRV. "Het merk KRO-NCRV is een sterk mediamerk met een rijke traditie. Dat spreekt me enorm aan. Met groot enthousiasme wil ik me vanaf 1 juli gaan inzetten om het belang van KRO-NCRV op radio, tv en online verder uit te bouwen binnen ons publieke bestel. Ik kijk er naar uit", aldus Jochem de Jong over zijn start bij KRO-NCRV.

Foto: Danielle Schuiten