RTL4 wou SBS6-presentator Jochem van Gelder hebben

RTL4 wou SBS6-presentator Jochem van Gelder hebben

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6-presentator Jochem van Gelder, die deze week zijn contract bij SBS6 verlengde voor twee jaar, was bijna terechtgekomen op de zaterdagavond van RTL4, dat verteld de presentator vandaag in het AD. Voordat Jochem van Gelder begin 2012 een contract tekende bij SBS6 sprak hij met de grote concurrent RTL4. “Ik zou bij die zender op prime time zaterdagavond een familieprogramma met getalenteerde kinderen gaan doen. Maar die show werd vlak voor de finish neergeknald omdat ze betere formats hadden.” verteld Jochem van Gelder.

Jochem van Gelder ging in 2009 na twintig jaar weg bij de omroep NCRV, “De NCRV wilde me op projectbasis best houden, maar stelde me geen programma’s in vooruitzicht. Toen ik hoorde dat ik mocht gaan rondkijken bij andere omroepen, ben ik per direct gestopt om de eer aan mezelf te houden.” zegt Jochem van Gelder.

“En toen zei de NCRV opeens dat ik best nog verder had gemogen met Praatjesmakers. Ongelofelijk. Op dat bericht had ik maanden gewacht! Uiteindelijk werd ik ontboden bij de directeuren. De stoom kwam uit hun oren.” De directie van de NCRV vonden het schandalig dat Jochem van Gelder was opgestapt, “Een tijdje later hebben we elkaar toch weer een hand gegeven en zijn we in goede harmonie uit elkaar gegaan.”

Nadat RTL4 hem niet wilde ging Van Gelder rond bij alle andere omroepen, “In het jaar daarop ben ik iets te gretig en tevergeefs bij zo ongeveer alle publieke omroepen langs geweest. Mijn laatste hoop was gevestigd op SBS.” “Toen ik stopte bij de NCRV was Talpa-baas John de Mol de eerste die mij belde om nieuwsgierig te informeren naar mijn ambities. Uiteindelijk heeft hij zich sterk voor mij gemaakt.” aldus Jochem van Gelder.