Documentaire Emma Wil Leven wint NVVP-Media prijs

Documentaire Emma Wil Leven wint NVVP-Media prijs

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De BNN-documentaire Emma Wil Leven heeft vanmiddag de NVvP-Media Prijs gewonnen. De documentaire vertelt het verhaal van de 18-jarige Emma, die zes jaar lang anorexia had. Emma vecht zes jaar tegen de ziekte en kiest uiteindelijk voor het leven. Maar dan is het te laat. De schade aan haar lichaam is te groot en Emma overlijdt.

In Emma Wil Leven komen onder anderen Emma zelf, haar artsen, ouders en behandelaren aan het woord. Hiermee slaat de documentaire een liefdevolle brug tussen artsen en (ervaringsdeskundige) professionals.

Volgens de NVvP (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie) bracht de documentaire de psychiatrie het meest zorgvuldig en waarheidsgetrouw in beeld. Emma Wil Leven is gemaakt door Jessica Villerius. Zij is enorm trots: "De prijs is een ongelofelijke verrassing vanuit een onverwachte hoek. Wij zijn heel erg dankbaar voor deze erkenning. Niet alleen voor Emma, maar voor alle Emma's en hun families. Het geeft mij goede hoop dat de ziekte op wéér een stukje meer begrip kan rekenen. Dit keer van mensen die écht het verschil kunnen maken: de psychiaters die dagelijks cliënten zien die tegen deze moeilijke ziekte vechten."

Foto: BNN-VARA