Marina Meijer wint Karen de Bok Talent Prijs

Marina Meijer wint Karen de Bok Talent Prijs

Geschreven door Pieter Jongsma

Documentairemaakster Marina Meijer heeft de Karen de Bok Talent Prijs gewonnen voor haar filmplan C’est les autres. Deze prijs, voorheen bekend als de Mediafondsprijs Documentaire, werd dit jaar onder de nieuwe naam voor het eerst uitgereikt aan de winnaar van de IDFAcademy & NPO-fonds workshop. Voor de prijs waren zes documentaire talenten genomineerd.

“Marina omarmt contrasten, heeft geen eindoordeel en heeft een scherp en nauwkeurig oog voor betekenisvolle details en het grotere onderliggende verhaal."

"Zij laat ons en haar personages in gelijkwaardigheid elkaar tegemoet treden. Met geduld en respect toont zij de grilligheid van de werkelijkheid. Grilligheid én een liefdevolle blik zijn de kracht van haar filmplan C’est les autres”, aldus de jury.

NPO-voorzitter Shula Rijxman reikte de prijs uit tijdens een bijeenkomst van het NPO-fonds op IDFA: “Karen de Bok had een haarfijn gevoel voor nieuw en origineel talent dat zich onder haar vleugels tot bijzondere makers ontwikkelde. Door de prijs haar naam te geven, willen we die traditie laten voortleven.” Karen was jarenlang programmamaker en hoofdredacteur Televisie bij de VPRO. Zij overleed in januari 2017. De Karen de Bok Talent Prijs gaat naar de winnaar van de IDFAcademy & NPO-fonds workshop.

Foto: NPO