Emma Muscat - Malta
Bron: EBU

Emma Muscat - Malta

Biografie

Emma Muscat wordt geboren op 27 november 1999 in St. Julian’s, Malta. Emma, die voluit Emma Louise Marie Muscat heet, groeit op in een rijke familie. Al op jonge leeftijd is zij met muziek bezig. Op 26 april 2019 brengt Emma haar debuutsingle Avec Moi uit, een samenwerking met de Italiaanse rapper Biondo.

Selectie

Tussen 15 oktober 2021 en 15 december 2021 kunnen artiesten en componisten zich met een nummer melden bij de Maltese omroep PBS. Er worden 22 nummers geselecteerd voor de nationale voorronde Malta Eurovision Song Contest. Op donderdag 17 februari 2022 nemen de 22 deelnemers het tegen elkaar op in de halve finale. Zeventien acts plaatsen zich voor de finale. Op zaterdag 19 februari 2022 nemen zij het tegen elkaar op. Emma Muscat wordt uitgeroepen tot winnaar en mag naar Turijn, Italië.

Nummer

Emma Muscat wint de Maltese voorronde met het nummer Out Of Sight, maar besluit met een ander lied naar Turijn af te reizen. Op maandag 14 maart 2022 bevestigt Emma dat I Am What I Am het nummer is waarmee zij Malta zal vertegenwoordigen. Out Of Sight viel niet in de smaak bij de bookmakers.

Videoclip