Hoofdredacteur VPRO TV Karen de Bok overleden

Hoofdredacteur VPRO TV Karen de Bok overleden

Geschreven door Daniël Schalk

Karen de Bok, hoofdredacteur televisie van de VPRO, is donderdag 19 januari op 55-jarige leeftijd overleden. Karen werkte al 24 jaar voor de VPRO als programmamaker en eindredacteur toen ze in 2008 hoofdredacteur televisie werd. Ze begon haar loopbaan bij de NOS en RTV Rijnmond.

De VPRO is erg aangeslagen door het overleiden van De Bok. “Binnen de VPRO heerst grote verslagenheid na dit tragische en onverwachte bericht. Karen de Bok droeg de VPRO in haar hart en met haar verliest de omroep een geliefde collega en een bijzondere vrouw”, laat de omroep weten.

Onder Karens hoofdredacteurschap (tot 2011 samen met Frank Wiering en sindsdien samen met Stan van Engelen) reikte VPRO televisie tot grote hoogte. In de jaren 2008-2016 won de VPRO onder leiding van De Bok tot vier keer toe de Zilveren Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma.

“Karen had een neus voor talent en een bijzonder scherpe blik voor kwaliteit. Of iets goed was of niet, daarover twijfelde zij nooit lang. Zij koppelde een volstrekte no-nonsens mentaliteit en een gezonde allergie voor managementtaal aan een natuurlijke autoriteit”, vervolgt de publieke omroep.

Foto: VPRO / Ivo van der Bent