Domien en Frank samen in Glazen Huis in Breda

Domien en Frank samen in Glazen Huis in Breda

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn de twee bewoners van het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2016, dat heeft NPO 3FM dinsdag bekendgemaakt. De week voor Kerst maken Domien en Frank samen 24/7 radio en televisie, zijn continu online en volgen de acties op de voet.

Domien en Frank betrekken, anders dan voorgaande jaren, maar met zijn tweeën het Glazen Huis. Het tijdelijke dj-duo in het Glazen Huis wel bezoek van zes bekende nachtgasten en de hele week gezelschap een poes, de enige bewoner die wél mag eten in het Glazen Huis van 3FM in Breda.

De 3FM dj's die niet in het Glazen Huis zitten reizen het hele land door om acties en actievoerders te ondersteunen. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt vraagt radiozender NPO 3FM aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.

Het Bredase poppodium Mezz wordt van 18 t/m 24 december omgetoverd tot het 3FM Clubhuis. Hier verzorgen de 3FM dj's overdag en 's avonds de volledige programmering. Actievoerders en bezoekers van het Glazen Huis genieten hier van entertainment, nieuwe bandjes en live muziek.

3FM-dj Wijnand Speelman reisde begin november af naar Ivoorkust om met eigen ogen te zien wat de gevolgen zijn van longontsteking bij jonge kinderen in ontwikkelingslanden. Daarnaast zag hij wat er gedaan kan worden om deze stille ramp te stoppen.

Bekijk Serious Reqeust op TVblik.nl/serious-request-journaal