Domien, Sander en Angelique in Het Glazen Huis

Domien, Sander en Angelique in Het Glazen Huis

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen gaan Het Glazen Huis in voor NPO 3FM Serious Request. Dit werd donderdagmiddag bekend gemaakt in Apeldoorn waar dit jaar Het Glazen Huis plaatsvindt.

Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. NPO 3FM vraagt de dagen voor kerst aandacht voor een stille ramp. Er wordt muziek gedraaid die luisteraars tegen betaling aanvragen. Tot en met kerstavond zitten de djs opgesloten. Dit jaar haalt de zender geld op onder de slogan 'Breng ze weer samen' daarmee gaan hulpverleners vermiste kinderen opsporen en het contact met hun familie herstellen.

“Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen”, meldt 3FM.

Dit jaar gaan net als voorgaande edities met uitzondering van vorig jaar opnieuw drie dj's het Glazen Huis in. Vorig jaar zaten Domien Verschuuren en Frank van der Lende de week voor kerst in het Glazen Huis in Breda. De actie haalde toen 9,25 miljoen euro op.

3FM Serious Request is vanaf 18 november te volgens via NPO 3FM

Foto: NPO 3FM/Bullet-Ray