O’G3NE-opvolger KISSES in finale Junior Songfestival

O’G3NE-opvolger KISSES in finale Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

[caption id="attachment_38111" align="alignleft" width="300"] Foto: AVROTROS[/caption]

Meidengroep KISSES vertegenwoordigt Nederland vandaag, zondag 20 november, op het Junior Eurovisie Songfestival op Malta. KISSES lijkt de opvolger van Lisa, Amy en Shelley. De meidengroep, nu bekend als O’G3NE, vertegenwoordigde Nederland in 2007 op het Junior Songfestival.

Lisa, Amy en Shelley werden met hun nummer Adem in, Adem uit helaas 11de, maar de meidengroep is nu ongekend populair. De drie muzikale zussen wonnen in 2014 de RTL4-show The voice of Holland en vertegenwoordigen Nederland in 2017 op het Eurovisie Songfestival.

De nieuwe meidengroep KISSES bestaat uit Kymora, Stefania en Sterre en werd geformeerd tijdens de nationale voorselectie. De nationale voorronde was dit jaar niet op televisie te zien, maar speelde volledig online af. Elke woensdag en vrijdag verscheen er een nieuwe video op Juniorsongfestival.NL.

KISSES is ingeloot op plek 15 en doet mee met het nummer Kisses & Dancin. Nederland heeft het Junior Eurovisie Songfestival een keer gewonnen. In 2009 ging Ralf Mackenbach met zijn nummer Click Clack met de overwinning naar huis. In 2011 werd Rachel Traets namens Nederland tweede.

Het Junior Eurovisie Songfestival is vandaag, 20 november, vanaf 16:00 uur te zien op NPO Zapp.

Bekijk het Junior Songfestival op TVblik.nl/junior-songfestival