Kim-Lian en Sharon Doorson in vakjury Junior Songfestival

Kim-Lian en Sharon Doorson in vakjury Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Kim-Lian van der Meij, Tim Douwsma en Sharon Doorson vormen dit jaar de vakjury van het Junior Songfestival. De vakjury heeft de taak om de winnaar van het nationale Junior Songfestival te kiezen en zo te besluiten wie Nederland zal vertegenwoordigen bij internationale finale in Georgië.

Naast de vakjury is ook een jury samengesteld met oud-winnaars van het Junior Songfestival. Zij mogen na beide halve finales besluiten welke afgevallen act alsnog een wildcard voor de finale ontvangt. Deze jury bestaat uit Ralf Mackenbach, Mylène & Rosanne en Kisses.

De nationale finale wordt gepresenteerd door Romy Monteiro. De musicalster is verheugd met de vakjury. “Het is en blijft toch een heel avontuur voor de kinderen. Deze juryleden kunnen de acts fantastisch adviseren en ik heb het volste vertrouwen in hun oordeel!”, zegt Monteiro over de vakjury.

In juni is bekend geworden welke zes acts optreden in de halve finales van het Junior Songfestival. De drie solisten zijn Manouk, Montana en Sezina, het duo is Wieke & Dylan, de meidengroep is DREAMZ en de is jongensgroep FOURCE. Elke woensdag en vrijdag zijn de voorbereidingen te zien op Zapp.nl en YouTube.

Het Junior Songfestival is vanaf zaterdag 2 september om 19:25 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Foto: SBS