AVROTROS gaat O'G3NE benaderen voor Songfestival

AVROTROS gaat O'G3NE benaderen voor Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

AVROTROS gaat meidengroep O'G3NE benaderen voor het Eurovisie Songfestival, dat heeft Jan Smit, die in het selectiecomité zit, gezegd in de radioshow van Gijs Staverman op NPO Radio 2. Smit wil met Lisa, Amy en Shelly gaan praten over de vertegenwoordigen van Nederland.

“Er zijn een aantal artiesten die graag mee willen doen, maar dat we met O'G3NE om de tafel moeten gaan lijkt mij duidelijk. We gaan ze zeker benaderen”, zei de Volendamse zanger. AVROTROS neemt nog geen beslissen, want zal volgens Smit eerst de afgelopen editie ‘rustig evalueren’.

Daniël Dekker, eveneens lid van het selectiecomité, heeft tegen NU.nl gezegd dat er met meerdere artiesten gesproken wordt. “Na de zomer gaan we een besluit nemen”, zegt Dekker. Uit een onderzoek van 100% NL bleek woensdag dat hun luisteraars ook O’G3NE naar het Songfestival willen.

In de media worden ook de namen van Dotan, Caro Emerald en MAAN genoemd als potentiële inzendingen. De gesprekken zijn overigens nog niet begonnen. “Vanaf dit moment maken we een lijst met mensen die wij op het oog hebben”, liet AVROTROS eerder aan Showbizznetwork.nl weten.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival