Javier Guzman doet oudejaarsconference voor RTL4

Javier Guzman doet oudejaarsconference voor RTL4

Geschreven door Daniël Schalk

Javier Guzman doet aan het einde van dit jaar de oudejaarsconference voor RTL4. Javier volgt Guido Weijers op, die de vorige keer in 2014 de oudejaarsconference voor RTL4 verzorgde. De cabaretier speelt vanaf eind september try-outs van zijn voorstelling, waarin hij het hele jaar doorneemt.

Het is de eerste keer dat Guzman een oudejaarsconference doet. De cabaretier staat bekend op zijn Sinterklaasconference, die hij al vijf keer maakte. De Sinterklaasconference Lief en Laf trok vorig jaar op 5 december een miljoen kijkers op de commerciële familiezender RTL4.

Javier tekende donderdagmiddag een contract bij RTL voor de oudejaarsconference. “Ik ben ontzettend blij, ik wil dit al vanaf mijn achtste”, zei hij tegen RTL Boulevard. Momenteel staat Javier nog in de theaters met zijn voorstelling Absurd Verlicht, waarin Javier meer stand-up comedian dan cabaretier is.

Claudia de Breij maakt dit jaar de oudejaarsconference voor de Publieke Omroep, die al jaren de oudejaarsconference uitzendt. In 2017 verzorgt Youp van ’t Hek de oudejaarsconference voor NPO 1. Guido Weijers kondigde donderdag aan dat hij in 2017 ook weer met een oudejaarsconference komt.