RTL4 met Sinterklaasconference op Pakjesavond

RTL4 met Sinterklaasconference op Pakjesavond

Geschreven door Daniël Schalk

RTL4 komt op Pakjesavond, de verjaardag van Sinterklaas op zaterdag 5 december, met een Sinterklaasconference. Op 5 december zendt RTL4 voor het eerst de Sinterklaasconference van stand-upcomedian, cabaretier en acteur Javier Guzman, bekend van de RTL5-serie Bluf, uit.

Van 2002 tot en met 2004 nam Javier het afgelopen jaar door in Sinterklaasconference, het broertje van de Oudejaarsconference, zoals de Sinterklaasconference wordt genoemd. Na vier jaar afwezigheid keerde de cabaretier in 2009 terug met de vierde editie van de conference.

De Sinterklaasconference uit 2009 werd ook uitgezonden op televisie, op Veronica. In 2009 trok zijn Sinterklaasconference 218.000 kijkers op Veronica. Javier moest het toen opnemen tegen een Sinterklaas-special van Ik Hou Van Holland op RTL4, dat toen 2.279.000 kijkers trok.

Na zes jaar afwezigheid keert Javier dit jaar weer terug met de vijfde editie van zijn conference, genaamd Lief & Laf. Aan Javier de eer om op zijn grappige manier alle hoogtepunten van het afgelopen jaar voor de vijfde keer in de geschiedenis de revue te laten passeren.

RTL4 neemt het voor het eerst op Pakjesavond op tegen haar Sinterklaas-concurrentie met iets anders dan een special van een populair amusementsprogramma. NPO 1 komt 5 december voor het tweede jaar oprij met Sint & De Leeuw, een speciaal Sinterklaas-programma met Paul de Leeuw.

Bekijk hieronder de promo van de Sinterklaasconference van Javier Guzman:

De Sinterklaasconference van Javier Guzman is op 5 december, om 22:25 uur, te zien op RTL4.