Populariteit na Songfestival wordt Douwe Bob te veel

Populariteit na Songfestival wordt Douwe Bob te veel

Geschreven door Daniël Schalk

De populariteit van Douwe Bob sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm werd de singer-songwriter dinsdagavond even te veel. Donderdagochtend meldde het Haarlems Dagblad dat Douwe Bob in de nacht van dinsdag op woensdag was betrokken bij een vechtpartij.

“Zoals sommigen van jullie hebben meegekregen, zat ik dinsdagavond met een paar vrienden in een café bier te drinken”, begint Douwe Bob op Facebook. “Het was erg gezellig, maar ook erg druk. Op een gegeven moment werd het me iets te druk”, vervolgt de Nederlandse singer-songwriter.

Om de drukte even te ontvluchten, besloot de populaire singer-songwriter even naar buiten te gaan. “Hoewel ik het geen probleem vind om een selfie te maken of wat dan ook, werd het gewoonweg teveel. Ik wilde even een luchtje scheppen en ben naar buiten gegaan, maar buiten ging het door.”

Douwe Bob besloot toen naar huis te gaan, maar dat ging niet makkelijk. “Toen de sfeer agressief werd, besloot ik maar eens op huis aan te gaan. Mijn vrienden en ik probeerden weg te komen en daarbij heeft een maatje van mij een klap gekregen. Ikzelf heb geen klap gekregen of uitgedeeld.”

Hij vindt het jammer wat er is gebeurd. “Toen de politie kwam ben ik op hun verzoek meegelopen en heb ik een verklaring afgelegd. Jammer dat het zo gelopen is, maar ik ga nu weer verder met muziek maken, leuke dingen doen en vast en zeker ook weer een biertje drinken. En selfies maken.”

Douwe Bob vertegenwoordigde Nederland dit jaar op het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Met het nummer Slow Down werd de singer-songwriter elfde op het Songfestival. Sinds zijn deelname aan het Songfestival is Douwe Bob nog populairder geworden.