Oekraïne wint Songfestival, Douwe Bob wordt elfde

Oekraïne wint Songfestival, Douwe Bob wordt elfde

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Douwe Bob is elfde geworden op het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm. De Oekraïense inzending Jamala heeft met haar Songfestival-nummer 1944 het 61ste Eurovisie Songfestival gewonnen. Douwe Bob vertegenwoordigde Nederland dit jaar op het Songfestival.

Douwe Bob maakte er geen geheim van dat hij het Songfestival wilde winnen. “Ik heb ervoor gekozen om mee te doen aan een wedstrijd en nu wil ik dus ook winnen. Als dat niet lukt, zie ik dat ook echt als falen”, zei de singer-songwriter voor de spannende finale nog tegen het AD.

Nederland kreeg in totaal 153 punten. Bij de vakjury werd Nederland ook 11de. Van de vakjury van IJsland kreeg Douwe Bob met zijn nummer Slow Down zelfs 12 punten. Oekraïne kreeg van de vakjury’s en de mensen thuis in totaal 534 punten en dat was genoeg voor de overwinning.

De Russische inzending Sergey Lazarev was lange tijd de grote favoriet. Bij de bookmakers stond Rusland al lange tijd bovenaan. Toch was het Australië die na de bekendmaking van de punten van de vakjury's bovenaan stond. Nadat de punten van de televoters erbij werden opgeteld won Oekraïne.

Oekraïne wordt gevolgd door Australië, Rusland, Bulgarije, Zweden en Frankrijk. De rest van de top 10 wordt aangevuld door Armenië, Polen, Litouwen en België. Nederland valt met haar 11de plaats net buiten de top 10. Duitsland kreeg slechts 11 punten en staat daarmee op de laatste, 26ste plaats.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival