Utopiaan Victoria naar Lesbos

Utopiaan Victoria naar Lesbos

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Utopiaan Victoria, die sinds 21 december 2015 in Utopia verblijft, verlaat volgende week voor vier dagen Utopia om vrijwilligerswerk te verrichten op het eiland Lesbos. De Utopianen kregen donderdagochtend de mededeling dat een van hen voor vier dagen naar Griekenland vertrekt.

De Utopianen kregen donderdag een e-mail van Because We Carry. “Wij helpen mensen die de oorlog zijn ontvlucht en gestrand zijn in Griekenland, op het eiland Lesbos. We delen babydragers uit, geven eten en spelen met kinderen”, begint de boodschap aan de inwoners van Utopia.

De hulporganisatie zoekt één Utopiaan, die door de Utopianen zelf gekozen is, om hun te komen helpen. “Een extra stel handen kunnen wij altijd gebruiken. We willen daarom vragen, ook graag één inwoner uitnodigen om ons team volgende week vier dagen te komen versterken op Lesbos.”

De Utopiaan die naar Lesbos gaat, moet unaniem gekozen worden. Na tien minuten bieden Utopianen Gina, Dominique, Rowena en Victoria zich aan om naar het Griekse eiland af te reizen. Uiteindelijk gaat de voorkeur van de Utopianen naar Victoria, die dus naar Lesbos zal gaan.