Giorgio Utopiaan van het jaar

Giorgio Utopiaan van het jaar

Geschreven door Daniël Schalk

De inwoners van Utopia hebben Giorgio gekozen tot Utopiaan van het jaar 2014.

De blonde 21-jarige hbo-student kon na het horen van de stemmen zijn tranen niet bedwingen. Hij was dolblij en kon het nauwelijks geloven dat hij de meeste stemmen kreeg. Na de stemming werd de champagne ontkurkt en gefeest.

In de loop van de middag kwamen de inwoners bij elkaar om te stemmen op basis van verschillende criteria als werklust, hoeveel geld heeft iemand verdiend, gedrag en hoe iemand in de groep ligt. Ook het publiek met een Utopia-paspoort deed aan de verkiezing mee en kon via sms stemmen. Giorgio verblijft al een jaar in Utopia en is een van de bewoners van het eerste uur.

De Utopiaan van het jaar wint hetzelfde bedrag dat op dat moment in de kas zit en mag zelf bepalen waar hij of zij dit aan besteedt binnen of buiten Utopia. Woensdag volgt nog een belangrijke dag voor de inwoners van Utopia. Dan moeten ze beslissen of ze in het nieuwe jaar in Utopia willen blijven of hun oude leventje weer oppakken. Kiezen ze voor vertrek, dan moeten ze hun kist pakken en lopen ze op nieuwjaarsdag de poort uit.

ANP