Postcode Loterij schenkt half miljoen aan George Clooney

Postcode Loterij schenkt half miljoen aan George Clooney

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Postcode Loterij schenkt 500.000 euro aan mensenrechtenorganisatie Not On Our Watch, het goede doel van Hollywoodster George Clooney. De loterij maakte het bedrag voor de organisatie van de acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent bekend tijdens het Goed Geld Gala.

Not On Our Watch, de organisatie die de Amerikaanse acteur in 2008 samen met John Prendergast, Don Cheadle, Matt Damon, Brad Pitt en Jerry Weintraub oprichtte, wordt een nieuwe vaste beneficiënt van de Postcode Loterij met een eerste bijdrage van een half miljoen euro.

Clooney sprak dinsdagavond als eregast op het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Ook is de acteur dinsdagavond te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night om te praten over zijn mensenrechtenorganisatie en over zijn indrukwekkende carrière in Hollywood.

Niet alleen Clooney kreeg van de Postcode Loterij een bedrag uitgereikt. Linda de Mol kreeg voor haar organisatie LINDA.foundation ook 500.000 euro. De organisatie is een initiatief van De Mol en tijdschrift LINDA. en creëert acties voor gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben.

De organisatie krijgt de komende drie jaar een half miljoen euro per jaar. Ook veel andere goede doelen kregen dinsdag een bedrag uitgereikt. Save the Children kreeg van de Postcode Loterij 900.000 euro, Amnesty International kreeg 3,6 miljoen euro en War Child Holland kreeg 1,3 miljoen euro.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala, dat dit jaar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam plaatsvond, maakt de Nederlandse loterij de Postcode Loterij bekend welk bedrag het afgelopen jaar dankzij de ruim 2,5 miljoen deelnemers bijeen is gebracht voor verschillende goede doelen.