Record aantal kijkers voor 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'‏

Record aantal kijkers voor 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'‏

Geschreven door Pieter Jongsma

De uitzending van ‘De Postcode Loterij Miljoenenjacht’ van gisteravond hield meer dan 2,3 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. In absolute aantallen is dat de best bekeken uitzending ooit.

Qua zenderaandeel in de doelgroep van RTL 4 (Boodschappers 20-49 jaar) was het gisteravond op twéé na de best bekeken aflevering met maar liefst 25,0%. Het programma dat al sinds november 2007 bij RTL 4 te zien is wordt gepresenteerd door Linda de Mol.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ staat al sinds de start in 2000 garant voor solide kijkcijfers, maar overtreft zichzelf dit seizoen. Gisteravond ging de kandidaat met een geldbedrag van €290.000,- naar huis.
Sinds dit seizoen kunnen kijkers thuis ook meespelen via een bingo kaart. Degene die bingo heeft, wint hetzelfde bedrag als de kandidaat in de studio. Daarnaast geldt voor leden van de postcodeloterij die woonachtig zijn in hetzelfde postcodegebied als de speler thuis, dat zij hetzelfde bedrag ontvangen maar dan gedeeld door het aantal inwoners met dezelfde postcode. Gisteren waren dat zeven mensen.

‘Postcode Loterij Miljoenjacht’ wordt geproduceerd door Endemol Nederland.
Wekelijks, op zondag, tussen 20.00 uur en 21.30 uur bij RTL 4.