SBS6 met nieuwe John de Mol-show The Next Boy/Girl Band

SBS6 met nieuwe John de Mol-show The Next Boy/Girl Band

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 gaat de nieuwe talentenjacht The Next Boy/Girl Band van producent John de Mol uitzenden, dat blijkt uit een kandidatenoproep. Afgelopen december onthulde De Mol op Radio 538 dat hij aan een nieuwe talentenjacht werkt, waarin wordt gezocht naar een nieuwe boy- of girlband.

“Het krijgt een hele andere opzet, we gaan The Voice natuurlijk niet kopiëren” zei de producent tijdens de live-uitzending van The Voice Of Holland op de radiozender. “We gaan een beetje terug naar de oude structuur. Het gaat over een boy- en girlband!”, verklapte de oprichter van Talpa.

SBS6 is nu opzoek naar kandidaten voor de nieuwe show van John de Mol. “Kan jij goed dansen en zingen? Zie jij jezelf in dé nieuwe jongens- of meisjesband van Nederland? Geef je dan nu hier op voor deze nieuwe talentenjacht en overtuig ons van jouw talent!”, luidt de oproep van de zender.

In het programma is er één team bestaande uit professionals, grote namen uit de muziekindustrie en een platenmaatschappij (Sony Music of 8Ball Music) dat de boyband gaat samenstellen en vervolgens groot maken en er is een soortgelijk en een team dat hetzelfde doet met een girlband.

John Ewbank is de eerste naam die mee zal werken aan The Next Boy/Girl Band. Ewbank heeft als producer, componist en tekstschrijver gewerkt met onder anderen Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, VanVelzen, 3J's en Lionel Richie. De andere teamleden worden later bekendgemaakt.

De Mol zei op Radio 538 dat de nieuwe talentenjacht in het najaar van 2016 op televisie moet komen. SBS6 komt dit jaar ook met een Nederlandse variant van de Amerikaanse tv-show I Can Do That. In dit programma, gepresenteerd door Gerard Joling, strijden zes entertainers tegen elkaar.

John de Mol is met productiebedrijf Talpa de producent van onder andere Ik hou van Holland, The Voice Of Holland, SynDROOM, Chantal Blijft Slapen, Lekker Nederlands, Superkids en Utopia. Afgelopen maart verkocht De Mol het door hem opgerichte bedrijf Talpa Media aan het Britse ITV.