SBS6 gaat sms’ers financieel compenseren

SBS6 gaat sms’ers financieel compenseren

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De tienduizenden mensen die vrijdagavond tijdens de finale van The Next Boy/Girl Band per sms hun stem voor de meidengroep GRLBND hebben uitbrachten krijgen van SBS6 hun geld terug. “We gaan iedereen terugbetalen”, zegt woordvoerder Jaap Paulsen zaterdag tegen het AD.

Tijdens de finale van de talentenjacht mochten de kijkers beslissen welke vier meiden een plek in de groep GRLBND zouden krijgen, daarvoor moest een meisje afvallen. Uiteindelijk besloot jurylid John Ewbank namens platenmaatschappij Universal dat het toch een 5-koppige groep wordt.

Het gevolg waren woeste reacties van kijkers die hadden gestemd op hun favoriet, terwijl dat achteraf helemaal niet nodig bleek te zijn. John had de commotie al verwacht. “Het zal mijn laatste show zijn vanavond, maar ik neem jullie allemaal mee. Flikker maar op”, zei hij vrijdagavond.

SBS6 verzekert nu dat de sms’ers hun geld terugkrijgen. Ewbank gaat uit eigen zak meebetalen aan het bedrag dat mensen terugkrijgen. “Want het was mijn beslissing om met vijf meiden door te gaan. Het gevolg daarvan is dat veel mensen eigenlijk niet hadden hoeven stemmen”, zegt hij tegen AD.nl.

Volgens woordvoerder Jaap Paulsen wordt er nu gezocht naar een manier om de sms’ers financieel te kunnen compenseren. “Er zijn meerdere mogelijkheden, zoals die 90 cent of meer terugstorten op bankrekeningen of een site in het leven roepen waar mensen geld kunnen terugvragen.”

Bekijk The Next Boy/Girl band op TVblik.nl/the-next-boy-girl-band