Rechercheteam raakt verzeild in grootste zaak ooit tijdens nieuwe seizoen ‘Moordvrouw’

Rechercheteam raakt verzeild in grootste zaak ooit tijdens nieuwe seizoen ‘Moordvrouw’

Geschreven door Pieter Jongsma

Terwijl Fenna (Wendy van Dijk) de explosie uit het vorig seizoen ternauwernood heeft overleefd, krijgt het rechercheteam onder leiding van Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk) meer dan ooit te maken met uitdagingen die het uiterste vragen.

In het vijfde seizoen van de politieserie ‘Moordvrouw’ dat vanaf zondag 3 januari weer van start gaat bij RTL 4, raakt het rechercheteam steeds meer verzeild in een zaak die groter is dan ze ooit hebben meegemaakt. Alles waar ze de afgelopen jaren voor hebben gewerkt, staat op het spel.

Het team neemt het op tegen illegale wapenhandel en Evert (Thijs Römer) gaat undercover in het imperium van een gevreesde handelaar. Ook binden ze de strijd aan met een godsdienstwaanzinnige die moorden pleegt uit naam van de duivel en met de leden van een motorclub die een aanslag hebben gepleegd op het leven van een burgemeester.

Tegelijkertijd spelen er in de privésfeer van de teamleden zaken die het werk er niet bepaald makkelijker op maken. Zo heeft Fenna door de explosie nog steeds te maken met lichamelijke ongemakken, krijgt Bram (Achmed Akkabi) te maken met een groot verlies binnen zijn familie en moet Liselotte (Fockeline Ouwerkerk) het verleden onder ogen zien wanneer ze iemand ontmoet van lang geleden.

Bijgestaan door Menno (Porgy Franssen) en Samantha (Mehrnoush Rahmani) worden de rechercheurs geconfronteerd met levensechte situaties, zoals onder andere liquidaties binnen de criminele wereld die steeds vaker gewoon op straat plaatsvinden, met alle risico’s van dien.

De kijker kan dit seizoen ook thuis mee rechercheren in een volgauto via de RTL XL-app. Door goed op te letten wordt de kijker nog meer in het verhaal getrokken en maakt aan het einde kans op mooie prijzen. De app is te downloaden via de App Store en Google Play.

Wekelijks vanaf zondag 3 januari, tussen 20.00 en 21.00 uur.

Bekijk Moordvrouw op TVblik.nl/moordvrouw