Vroege Shownieuws gaat tien minuten duren

Vroege Shownieuws gaat tien minuten duren

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS 6 offert de vroege Shownieuws op voor het nieuwe dagelijkse programma Recht van Nederland. Vanaf 25 maart duurt het showprogramma nog maar tien minuten, van 19.20 tot 19.30 uur. Dat heeft de tv-zender vandaag bevestigd. Recht van Nederland, de tv-show met Daan Nieber en Maureen du Toit die afgelopen najaar een succes was op de late zondagavond, komt vanaf die datum elke werkdag om 19.30 uur op tv, alwaar ze zal concurreren met ‘DWDD’ en RTL Nieuws.

Het is de zoveelste keer dat er met de vroege Shownieuws wordt geschoven. Het vernieuwde Shownieuws begon in september als volwaardig nieuwsprogramma, werd in oktober teruggebracht tot blokje van een kwartier, duurt sinds januari weer 35 minuten en gaat nu terug naar 10 minuten.

Shownieuws wordt dus ingeklemd tussen de vroege editie van Hart van Nederland en het nieuwe Recht van Nederland, dat de meest interessante en opmerkelijke gerechtelijke uitspraken behandelt.

SBS 6 had vroeger ook al eens een dagelijkse nieuwsrubriek met misdaadnieuws in de vooravond: Actienieuws. Dat programma was van 1997 tot en met 1999 te zien en keerde terug van 2004 tot en met 2006.

Actienieuws werd opgevolgd door de vroege editie van Hart van Nederland, die nog altijd op zender is.
© Mediacourant