SBS6 zet Shownieuws na Utopia

SBS6 zet Shownieuws na Utopia

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Eerder deze week konden we al melden dat SBS6 in het nieuwe tv-seizoen Shownieuws opnieuw gaat verplaatsen van tijdslot. De editie die nu nog te zien is om half zes word volgend tv-seizoen verplaats.

Vandaag is bekend worden dat SBS6 Shownieuws voortaan om 20.00 uur gaat uitzenden en dat is opmerkelijk. RTL 4 zendt rond dat tijdstip de bekendste soap van Nederland uit Goede Tijden, Slechte Tijden.

Op Nederland 1 word het NOS Journaal uitgezonden. Volgens SBS6 sluit Shownieuws goed aan op Utopia. “We zien Shownieuws hier goed aansluiten op de populariteit van Utopia en de overwegend jonge doelgroep van het programma.“

Volgens SBS6 word het op het nieuwe tijdstip niet zwaar. “Er zijn geen perfecte tijdstippen meer. Op ieder tijdstip is al goede programmering.”

De reden dat de vroege editie van Shownieuws word geschrapt is overduidelijk de tegenvallende kijkcijfers. SBS6 gaat volgende tv-seizoen rond dat tijdstip MasterChef Australia uitzenden. “Masterchef Australia deed het ook erg goed op Net5. Voor deze kookprogramma’s moest ruimte worden gemaakt.”

De nieuwe editie van Shownieuws is vanaf  augustus te zien bij SBS6.