Telegraaf trekt stekker uit Dichtbij.nl

Telegraaf trekt stekker uit Dichtbij.nl

Geschreven door Daniël Schalk

De Telegraaf Media Groep trekt de stekker uit het nieuwsplatform Dichtbij.nl in haar kerngebied Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid-Holland. Uitgever Holland Media Combinatie, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, maakte het einde van Dichtbij.nl maandagochtend bekend.

Het bedrijf heeft bekendgemaakt om lokale content te gaan publiceren de websites van de hoofdmerken Noord-Hollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander. Door deze strategie behouden Dichtbij-lezers toegang tot hyperlokaal nieuws.

Het einde van Dichtbij.nl heeft ook te maken met het feit dat het nieuwsplatform al een aantal jaren een negatieve bijdrage levert. “En binnen het bestaande verdienmodel van Dichtbij wordt geen mogelijkheid gezien voor verbetering van het resultaat”, aldus Holland Media Combinatie.

De activiteiten van Dichtbij.nl rondom Alkmaar, Haarlem, Leiden, het Gooi, Amsterdam, Amstelveen en Almere worden in het eerste kwartaal van 2016 gestaakt. Ook in de plaatsen Rotterdam en Utrecht worden de activiteiten van het nieuwsplatform van de Telegraaf Media Groep gestopt.

De activiteiten van Dichtbij in Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden worden samengevoegd in één vestiging in Eindhoven. Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden hebben in tegenstelling tot de andere activiteiten een positief rendement laten zien.