NPO trekt stekker uit Knevel & Van den Brink

NPO trekt stekker uit Knevel & Van den Brink

Geschreven door Daniël Schalk

De talkshow Knevel & Van den Brink stopt ermee. De Nederlandse Publieke Omroep trekt de stekker uit het praatprogramma van Andries Knevel en Tijs van den Brink. “Hun programma houdt in deze vorm op te bestaan. De EO mag wel een nieuw voorstel indienen. En we gaan niet de concurrentie aan met Humberto Tan; bij ons blijft de focus dat tijdstip op de journalistiek liggen.”, laat Frans Klein, directeur van de NPO, vandaag weten in De Telegraaf.

Vorige week kwam het nieuws al naar buiten dat Knevel & Van den Brink niet langer in de wintermaanden zou worden uitgezonden. Eva Jinek zou met een nieuwe talkshow het nieuwe praatprogramma van Jeroen Pauw overnemen in de winterstop. De toekomst voor Knevel & Van den Brink stond er toen al slecht voor maar vandaag maakte de directeur van de NPO bekend dat de talkshow definitief stopt. Of de EO een nieuw voorstel indient bij de NPO voor een nieuwe talkshow met Andries Knevel en Tijs van den Brink is niet bekend.

Knevel & Van den Brink is niet het enigste programma van de NPO waar de stekker uit wordt getrokken. “We stoppen bijvoorbeeld met Vermist , Lingo en De Rekenkamer en er komen minder afleveringen van Memories. Daarvoor in de plaats komen nieuwe dingen. Wij willen op NPO 1 elke maand twee nieuwe titels lanceren.”, aldus Frans Klein. Vanavond is de laatste aflevering te zien van Knevel & Van den Brink op NPO 1.